lördag 28 januari 2012

13/44 What are some of the witchy books that influenced you?

Jag gillar att läsa så jag slukar allt jag kommer över. Har en lång läslista med böcker jag vill läsa.
Wicca - vägledning för den självständige utövaren av Scott Cunningham är ju en klassiker. Tror de flesta har den bland sina favoriter. Jag ska recensera den så småningom också.
Häxans handbok av Kithara är också en storfavorit of mine (finns recenserad under fliken "böcker").
Jag gillar även Doreen Valientes böcker. Hon räknas ju lite som grundare till modern wicca med en del andra personligheter. Det finns en hel del böcker i ämnet att läsa, men då får man inte vara för lat då mycket är på engelska. Cassandra Eason har skrivit ett flertal böcker som är ganska lättsmälta och dessutom översatta till svenska.

2 kommentarer:

Månhäxan sa...

Gillar också Scott Cunningham. Han har skrivit mycket bra, men bara en som blivit översatt (hittills). Såg att du skrivit aka Dannie Druehyld om Kithara, men det är två skilda personer och två skilda böcker även om de har samma titel. Den av Dannie Druehyld är riktigt svår att få tag i, hade den själv i min ägo en gång, men var i väldigt behov av pengar så jag var tvungen att sälja den..:(

Elena-Maria sa...

Jag blev så förvirraad nu att jag var tvungen att gå och kika i boken och du har rätt ;) kollade även min recension i bloggen och där har jag iaf inte blandat ihop dom... min senilitet känner inga gränser ibland ;)
nu måste jag ändra här så ingen annan blir lika förvirrad som jag själv ;)

tur att du är så uppmärksam! =)

blessed be!