måndag 5 mars 2012

veckodagar

Det är alltid bra att tajma in magi med en passande veckodag för att få lite extra tillskott på energier i omlopp. Här kommer lite riktlinjer som man kan ha i bakhuvudet om man vill.


Måndag - Månens dag. Idag passar sådant som har med hem och familj att göra, med fertilitet, kvinnor, systrar, mödrar, fruar, barn och djur. För inspiration och självkänsla. För utvecklade av mediala förmågor och intuition. Clairvoyans. Den kvinnliga sidan av dualiteter. Även beskydd, särskilt under resor, och för helande och för bevarande av hemligheter. Bra dag att påbörja formler som har med påbörjande förändringar att göra. Passande hjälpmedel: Månsten, pärla, akvamarin, florit, citron-, lilja- eller myrrarökelse, björk, vit ros. Färg: Silver, vit, midnattsblått, ljusgrå, krämvit.

Tisdag - Mars dag. För initiativ, mod och styrka. För män, och unga män inom försvaret. Skydd mot hot, för att överkomma svåra hinder. För kontroll av fiender. För att utveckla mental styrka och mod. Tålamod och uthållighet. Bra dag att påbörja formler med mål att övervinna rivaler och elakheter. För att bli av med fiender eller någons/någots inflytande över dej. För förändring och mot orättvisor. Försvar av egendom och investeringar. Passande hjälpmedel: Granat, rubin, obsidian, karneol, jaspis, tall, peppar, tusensköna, basilika-, mynta- eller timjanrökelse. Färg: Röd, orange.

Onsdag - Merkurius dag. För ekonomi och kommunikation. Merkurius hjälper dej inspirera och få andra att se saker på ditt sätt. Mental klarhet. Studier, examinationer och prov. Även undervisande. Divination och visdom. För bättre minne och för det logiska tänkandet. Karriär. Mångsidighet, för time-out, kortare resor och när du flyttar. Unga människor. För att ta sej ur skulder, för operationer och för affärsförhandlingar. Även för att bli av med elakheter, illvilja och ondska. Handling och förnuft. Självförbättrande. Passande hjälpmedel: Citrin, falköga, mossagat, onyx, lavendel, ormbunke, lavendel-, citronmeliss- eller liljekonvaljrökelse, körsbär. Färg: Gul, orange, ljusblå.

Torsdag - Jupiters och Tors dag. För ökning, trohet och manlig potens. För karriär, inlärd visdom, pengar och framgång. För den manliga sidan i dualiteter. För att uppnå vänskap. För långa resor och vid flytt. För lag, ledarskap och för att förvisa beroenden. För seger, hälsa och rikedom. Ambition, expansion och idealism. Manliga yrken. Skördande. För ära och åtrå. Passande hjälpmedel: Lapis lazuli, turkos, safir, kanel, labradorit, ametist, tussilago, smörblomma, ek, salvia-, ceder- eller sandelträrökelse. Färg: Blå, lila, kungsblå, indigo.

Fredag - Venus och Frejas dag. För all typ av kärleksmagi och speciellt för att dra till sej kärlek. Även för vänskap, fruktbarhet och unga kvinnors hälsa. Attraktion. För äktenskap och trohet, för förvärvande av vackra ägodelar och för hantverk, skönhet och sexualitet. För försoning och för fred och för naturen. För lycka och gradvis ökning. Psykisk utveckling och andlighet. För att minska någons inflytande över en, särskilt dominerande kärlekpartners. För kvinnliga problem. Mildhet och njutning. Passande hjälpmedel: Smaragd, ametist, rosa turmalin, rosenkvarts, månsten, mossagat, jade, salvia-, ros-, rölleka- eller jordgubbsrökelse, ros, viol, ljung, rosa ros, björk. Färg: Grön, rosa, havsblå, pasteller.

Lördag - Saturnus dag. En dag för lite mörkare arbeten, men även för att komma över hinder och för beskydd. För oavslutade affärer och avslut som leder till en ny början. Självdiciplin och struktur. För fastighetsfrågor, äldre människor, djur och för att hitta försvunna föremål. För att lätta depressioner och tvivel och för att få tillbaka självkontroll. Limitation, kommunikation och mediala förmågor. För att få tillbaka pengar som någon är skyldig och för att minska smärta från kroniska sjukdomar. För att binda och för att förvisa skulder och orättvisor. Medialt försvar. För att pressa de som pressar dej. Passande hjälpmedel: Flinta, jet, svart onyx, rökkvarts, snöflingeobsidian, myrra-, teartee- eller nejlikarökelse. Färg: Svart, brun, grå, mörklia, indigo.

Söndag - Solens dag. För framgång, lycka, glädje och makt. För vuxna män, fäder, makar, kreativitet och nystarter. För positiva ock kreativa arbeten. Livslust, glädje och ego. För självförtroende, välgång och för förbättrad hälsa. Beskydd och spiritualitet. Bra dag att påbörja formler med mål att förvärva pengar. Rikedom. Jordbruk. Även formler för att bygga upp vänskap och kundkrets inom en verksamhet. Befodran. För styrka, hopp och individualism. Passande hjälpmedel: Bärnsten, karneol, bergskristall, röd agat, citrin, tigeröga, rosmarin-, kanel-, apelsin- eller kamomillrökelse, solros, smörblomma. Färg: Guld, orange, gul, vit.

1 kommentar:

Going Wicca sa...

Svar: Tack =). Jag har fortfarande lite problem med att liksom släppa taget och lyssna till mitt hjärta, min intuition. Jag har fått väldigt klart för mig att det är viktigt att göra vad som för en själv känns rätt, och inte vad man har läst att andra gör eller vad man "tror är rätt", men jag har större problem med det än jag trodde. Så det är något jag måste jobba på till kommande högtid och då kan jag förhoppningsvis anpassa den till mitt eget hjärta.

Det här var intressant läsning förresten, om dagarna. Väldigt lärorikt =)