tisdag 14 februari 2012

Hitta din personliga symbol

Vet du vad din personliga symbol är? Följande övning hjälper dej hitta den:

Se till att du inte blir störd. Sitt eller ligg bekvämt. Blunda och res mentalt tillbaka i tiden till ögonblicket du föddes. Underlättar det kan du föreställa dej att du ser ditt liv som en film som spelas baklänges.
När du når ögonblicket för din entré till detta livet, fortsätt ännu längre bak i tiden; hur du besjälar det embryo som ska bli det du är nu, träd in i moderlivet det ögonblicket som du skapas.
Gör här en liten paus och känn energierna som omger dej och bli medveten om en silvertrår. En tråd som förenar ditt andliga "jag" med din fysiska motsvarighet.
Du ska nu resa till baka till nutiden. Ta tid på dej att göra detta. Passera förbi din tid som foster och det stora ögonblick du kom till världen. Ta tag i silvertråden och dra med dej den när du fortsätter framåt i tiden.
När du passerar genom din barndom, ta dej tid att stanna upp vid och registrera en upplevesle som var viktig eller traumatisk, eller en betydelsefull händelse, såsom stor glädje, sorg, smärta, och registrera varje händelse genom att knyta en knut i silvertråden.
Fortsätt din resa genom tonåren fram tills där du i livet befinner dej nu. Inhämta dock hela tiden alla känslor från de mest betydelsefulla händelseran och knyt en knut för var och en av dem i silvertråden.
Du kommer så småningom att nå fram till nutiden med din silvertråd som är full med knutar.
Detta är då va du ska göra härnäst:
Ta "skapelsens" ände och foga samman den med den punkt som representerar nutiden. Dessa skapar nu en cirkel, som "Ouroboros", den grekiska ormen som äter sin egen svans. Denna cirkel representerar den totala summan av dina yttre och inre tidsupplevelser som är besläktade med ditt "nu".
Fortsätt vara i din kreativitet och fantasi. Lägg cirkeln på plant så du kan ställa dej i dess mitt. Du kommer känna att du sjunker i ett behagligt mörker och du är inte alls rädd. Du landar till slut i det som kan ses som den ursprungliga skapelsens livmoder.
Denna upplevelse varierar från individ till individ. Bara fortsätt vara avslappnad, andas långsamt, djupt och lugnt och du kommer snart känna att du börjar stiga igen. Vägen upp kommer även den vara unik för just dej. Du kanske ser dej själv flyga, klättra uppför en trappa, åka upp i en hiss eller bestiga ett berg. Hur det än går till kommer du upp och alldeles snart kommer du till toppen av den djupa källa som är din existens.
Det första du ser när du når toppen är din alldeles egna personliga symbol.

Exempelvis, du kommer upp efter en kämpig uppstigning för en lång trappa och på toppen finner du ett fönster genom vilket du ser ett träd som står i blom när du tittar ut. Då är trädet din personliga symbol. Eller så kanske du hittar en enkel pinne där det hänger en hatt, ja då är det den som är din symbol.
Du kan inte veta förrän du provat. Det viktigaste är att det är den första förnimmelsen du får som är din symbol. Det är ingen idé att göra om allt från början om du kommer fram och möter en ko på toppen och du inte gillar idéen att ha en ko som din symbol för du är rädd för kor osv. och istället vill ha något annat du anser tjusigare. Kon är då din personliga symbol och när allt kommer omkring är kon på vissa platser i världen helig och dessutom är kon gudinnan Hathors (egyptisk gudinna som står för skönhet, glädje, kärek, musik och moderskap) symbol. Din personlliga symbol skulle då omedelbart sammanföra dej med denna gudinna.

När du är klar med övningen, flytta medvetandet till din fysiska kropp. Bli medveten i här och nu. Rör försiktigt på fingrar, händer, tår och fötter. Öppna slutligen ögonen.
Nu när du hittat din personliga symbol, förvara och vörda den säkert i tankarna. Den är en länk till de högre energierna.
Se den framför dej när du går till sängs, när du är trött eller rädd. Även när du utför tidsresor eller förändrar ditt medvetandetillstånd är den perfekt att använda.

Ta vara på din personliga symbol, den är speciell.

Den här texten hittade jag i min gamla BoS. Jag vet inte var jag fått den ifrån men ursprungligen tror jag den är hämtad ur: Practical Solitary Magick av Nancy B. Watson.